I jeszcze mam pytanko jest takie cudo jak ROBIN RED mieszanka ostrych przypraw jak chilli ,ostra papryka i pieprz stosują to w kulkach proteinowych i ponoć z powodzeniem co o tym sądzicie próbował ktoś takich dopalaczy
Metoda połowu: spławik ,grunt ,spining
Koło PZW: Koło PZW nr 54 Zgierz Pomógł: 10 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Cze 2009 Posty: 1425 Skąd: Zgierz
Wysłany: 2012-03-02, 15:30
Witam wszystkich czy ktoś z was używał może kilku dodatków zapachowych np.Kolendra,kminek, kozieratka,nostrzyk,kurkuma w jednej zanęcie??? Ciekawi mnie to czy zapachy dadzą jakiś rezultat czy raczej odstraszą rybę gdy będą razem pomieszane.
Metoda połowu: spławik ,grunt ,spining
Koło PZW: Koło PZW nr 54 Zgierz Pomógł: 10 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Cze 2009 Posty: 1425 Skąd: Zgierz
Wysłany: 2012-03-02, 20:58
Arku ale łączysz te 2 zapachy ze sobą na raz do jednej zanęty??? chciałem skomponować jakąś własną zanętę na lina oraz leszcza.Kozieratki dosypuję do zanęty linowej efekty są różne,na różnych łowiskach,więc chciałem wypróbować jeszcze coś innego łącząc do tego inne zapachy, ze sobą.
Metoda połowu: spławik i Ds
Koło PZW: 38 Pomógł: 15 razy Wiek: 35 Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 810 Skąd: łódź
Wysłany: 2012-03-03, 01:16
praktycznie zawszę daję kolendrę czasami też dosypuje kozieradkę do kolędry
próbowałem z kurkumą i czosnkiem lecz mi się nie sprawdziły te zapachy na wisełce
do zanęty leszczowej często dodaje pierniki kupione w cukirni takie kostki narpiew tne na drobno potem suszę i miele
wzeszłym roku kilka linów skusiło się na kukurydzę truskawkową w kanapce z czerwonym ale tu sporo zależy od łowiska
_________________ Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię na swój poziom i pokona doświadczeniem.