Metoda połowu: spławik
Koło PZW: Kleń Sieradz Pomógł: 3 razy Wiek: 61 Dołączył: 24 Cze 2009 Posty: 534 Skąd: Łódz
Wysłany: 2010-08-11, 11:01
Do bielizny wieszania jest ok .Żartowałem oczywiście za gruba i ciekawe ile trzeba zapłacić za taki krążek ,ja mam taką podobną ale o.10 i 15kg ma wytrzymałości a używam do spiningu i na żywca ,ja za swoją dałem 70zł.
Dodam jeszcze że wytrzymałość tej plecionki jest ok ale żyłka wytrzymuje dłużej,mam kłopoty z zawiązaniem ,trzeba węzeł posmarować klejem,co najważniejsze cholernie się plącze ,anielskiej cierpliwości potrzeba przy odplątowywaniu.A cena dużo droższa od żyłeczki.
Macie inne zdanie bardzo proszę czekam Edmund
Metoda połowu: spławik i Ds
Koło PZW: 38 Pomógł: 15 razy Wiek: 35 Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 810 Skąd: łódź
Wysłany: 2010-08-11, 18:00
czy za gruba to nie wiemy dopóki krystjan się nie wypowie do czego ma służyć znam kolegę z naszego forum który używa grubszych ostatnio holowałem go w pontonie jego wędką z plecionką nie zrobiło to najmniejszego wrażenia na sprzęcie
edmund trzeba węzły zmienić nie każdy nadaje się do plecionki jak dobrze zawiążesz to nie potrzeba kleju trzyma świetnie a co do plątania to trzeba się trochę przyzwyczajć do plecionki i po kłopocie kiedyś plątałem 0.18 a teraz używam 0.08 -0.10 i nie pamiętam kiedy splątałem
_________________ Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię na swój poziom i pokona doświadczeniem.
Metoda połowu: boja,grunt,spławik Pomógł: 8 razy Wiek: 43 Dołączył: 31 Paź 2009 Posty: 503 Skąd: Łódź-ŁKS
Wysłany: 2010-08-11, 20:11
Krystian.............przede wszystkim zastanów się czy plecionka firmy mikado jest ta której potrzebujesz. 34 kg przy rozmiarze 0.40 to żadna rewelacja...........Proponuję poniuchać w innych firmach.Jeśli bedziesz miał problem z wyborem bardzo mocnej plecionki , to wal do mnie jak w dym.......znam się trochę na tym
_________________ CO BY BYŁO GDYBY RYBY POTRAFIŁY GADAĆ?