Wysłany: 2011-09-17, 08:10 Kiepskie wyniki na Zbiorniku Rydwan
Cześć.
Jeżdżę z kolegami na Rydwan k. Łowicza, ale ostatnio mamy bardzo kiepskie wyniki. Łowimy za przewężeniem (idąc od "Łodzi" w kierunku północnym), a stoimy na zachodnim brzegu. Metoda na feederka i ostatnio odległoścówka.
No i tak jak w temacie wyniki marne. Wydaje mi się że łowimy w złym miejscu, bo Wy piszecie że stoicie w części północnej Rydwanu, gdzieś k. plaży lub naprzeciwko.
Koledzy poradźcie coś!!!!!!!!
Metoda połowu: spławik i Ds
Koło PZW: 38 Pomógł: 15 razy Wiek: 35 Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 810 Skąd: łódź
Wysłany: 2011-09-19, 21:54
federek to kiepska broń na rydwan sprawdzone przez ostatnie dwa lata za każdym razem przegrywał z spławikiem wnioskuje że łowisz dość daleko od brzegu a na rydwanie to błąd spróbuj blisko brzegu tak 7 - 12 metrów od brzegu oczywiście zależy która miejscówka zwróć uwagę że sporo stałych bywalców tak tam łowi nawet 6 metrowymi batami co do miejsca spróbuj przed przewężeniem w kierunku łódzi tam są przynajmniej 3 dobre miejscówki i na przeciwko miejsca w którym łowisz obecnie tam też masz kilka fajnych miejscówek
_________________ Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię na swój poziom i pokona doświadczeniem.
Tak mi się wydaje że podstawa to złe miejsce w którym łowimy, no i pora, ponieważ zawsze łowimy w ciągu dnia.
P.S. Loduwa76, Proponuję Ci łowisko Jezioro Ostrowite k. Kleczewa. Fajna woda, ale niestety należy do PZW Konin (dopłata za wędkowanie).
Chciałem zamieścić opis na forum ale nie wiem jak się wkleja zdjęcia .
Pozdrawiam
zibihs